Verantwoord Ondernemen

De kwaliteit van onze producten en diensten en het op verantwoorde wijze omgaan met het milieu zijn van het grootste belang voor het voortbestaan van De Tijd Bedrijfskleding. Dit is wat wij onder andere doen om zo verantwoord mogelijk met het milieu om te gaan.

1. Inname en recycling

Gebruikte bedrijfskleding & werkschoenen kunnen bij ons ingeleverd worden voor hergebruik. In samenwerking met Huize Chaos en Esloo praktijkonderwijs zijn we een project gestart voor het recyclen van bedrijfskleding. Alle bruikbare kleding wordt verkocht in de schoolwinkel van Esloo praktijkonderwijs. Deze schoolwinkel wordt gerund door studenten. Huize Chaos maakt in opdracht tassen, kussens en sleutelhangers van jouw gebruikte werkkleding.

Huize Chaos

Even voorstellen...

Mijn naam is Paula Bresser en als eigenaresse van Huize Chaos richt ik me voornamelijk op het maken van allerlei producten van resttextiel en kleding. Een kledingstuk dat ‘zijn beste tijd gehad heeft’, verander ik in een bijzondere tas of een decoratief kussen. Alles is handgemaakt, en ieder product is uniek.

Iemand kan ook zelf materiaal aanleveren. Denk aan een favoriet kledingstuk of kleding van een dierbare, die als tas of kussen een tweede leven krijgen.

Hergebruik vind ik heel belangrijk. Door op deze manier textiel te hergebruiken, draag ik mijn steentje bij aan het milieu.

Het assortiment van Huize Chaos bestaat uit allerlei soorten tassen, clutches, etuis, snackzakjes, kussens, mutsen en sjaals.

Esloo praktijkonderwijs

Het doel van Esloo praktijkonderwijs is de leerlingen te begeleiden naar een zo zelfstandig en zelfredzaam mogelijk niveau. Waardoor ze deel kunnen nemen aan onze samenleving, op hun eigen wijze en mogelijkheden tijdens en na hun schoolloopbaan.

Ze zetten zich actief in om de omgeving te betrekken bij het leerproces, en werken samen met bedrijven en instanties uit de regio waaronder De Tijd Bedrijfskleding.

In samenwerking met Huize Chaos en Esloo praktijkonderwijs biedt De Tijd Bedrijfskleding de mogelijkheid jouw gebruikte bedrijfskleding een tweede leven te geven.
Wil je meer weten over de recycle mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Contact
2. Standaard assortiment

Door het kunnen leveren uit een breed standaard assortiment zorgen wij ervoor dat de kleding in grotere aantallen geproduceerd wordt. Hierdoor wordt minder milieubelastend geconfectioneerd zoals dat het geval is bij speciaal gemaakte kleding die in kleinere aantallen geconfectioneerd worden.

3. Logistiek/transport

Zoals onze missie al vermeldt, richten wij ons voornamelijk op bedrijven in de regio Den Haag en omstreken. Hierdoor zijn wij snel bij onze klanten, waardoor de transportbijdrage aan milieubelasting aanzienlijk wordt verkleind.

4. Verpakking

De dozen die wij van onze leveranciers ontvangen, zijn uitsluitend van karton en worden door ons hergebruikt als verpakkingsmateriaal voor onze klanten. Hierdoor wordt het meeste verpakkingsmateriaal hergebruikt en gerecycled.