De juiste veiligheidsschoen. Waar moet je op letten?

Eva Alkema
23 May 2021
210216-DeTijdbedrijfskleding-80.jpg

Emma Footwear, Solid Gear, Grisport, Red Brick of Reebok. Het maakt niet uit welk merk je kiest, maar hoe kies je een werkschoen die het beste bij je past?

Geregeld krijgen wij mensen in onze winkel met uiteenlopende klachten zoals, zweetvoeten, pijn in de voeten, teen problemen, vermoeide voeten en achillespees problemen.

Onze taak zorg te dragen voor een goed advies,  zodat de klant met de beste veiligheidsschoen de winkel uit gaat. Maar hoe krijgen we dit voor elkaar?

Hieronder een aantal tips.

Voor welke werkzaamheden worden de veiligheidsschoenen gebruikt?

Deze vraag heeft niet zozeer te maken met het comfort van de werkschoen, maar met de "veiligheidseis" van de werkschoen. Dit is een hele belangrijke vraag, want de werkzaamheden bepalen de minimale categorie van de veiligheiddschoen. Een magazijnmedewerker heeft namelijk een ander categorie veiligheidsschoen nodig dan een bouwvakker. Als de keuze voor de categorie is bepaald dan zoeken we binnen het assortiment naar veiligheidsschoenen met de categorie S1, S2, S3 of S1P. Voor uitleg over de verschillende categrorien verwijs ik u naar ons artikel "welke categorie veiligheidsschoen heb ik nodig? 

Heeft u momenteel klachten bij het dragen van werkschoenen?

Vaak komen er mensen in de winkel voor een goed advies, omdat ze klachten aan de voeten hebben. Deze klachten kunnen erg verschillen. 

1. Zweetvoeten

Heeft u last van zweetvoeten dan is niet alleen een goede werkschoen van belang maar ook een goede werksok. Vaak gebruiken mensen katoenen sokken, maar die zouden wij niet adviseren. Waarom niet? Katoenen sokken nemen wel vocht op, maar de sok blijft "nat". Kies daarom de volgende keer voor een dunne sok van wol. Ik kan begrijpen dat u denkt "wol is toch warm". Nou nee, wol reguliert en neemt juist vocht op. Als u zweetvoeten heeft dan neemt de wol het vocht op waardoor u altijd een droog gevoel aan uw voeten heeft. Denk maar eens na, als u een wollen trui wast en die uit de wasmachine haalt. Dan voelt hij al half droog terwijl hij eigenlijk nog nat is. Dit geldt ook voor sokken. De sok is verzadigd door zweet maar het gevoel is droog.  In onze webshop bieden wij verschillende wollen Werksokken van Fristads en Snickerworkwear aan. Of neem voor advies op maat contact met ons op.

2. Pijn aan de zijkant van de voet en/of bij de tenen

Klanten die bij ons in de winkel veiligheidsschoenen passen kunnen klagen over pijn aan de zijkant van de voet of pijn in de tenen. Vaak vragen ze dan om een maat groter. Maar dit is echter niet de oplossing. De kans is groot dat het een brede voet is die niet een grotere werkschoen nodig heeft maar een "bredere" werkschoen. Emma footwear is een merk dat ook werkschoenen Extra Breed (XD) in het assortiment heeft. Bekijk voor een impressie onze werkschoenen in extra breed of kom voor een goed advies langs in onze winkel.

3. Problemen met achillispees

Heeft u in het verleden een operatie aan uw voeten gehad of heeft u achillispees problemen? Met het dragen van werkschoenen kunnen  deze klachten heel vervelend en gevoelig zijn. En niet altijd geheel te verhelpen. Toch zijn er een aantal tips die wij mee kunnen geven:

1. Kies een hoge schoen die de enkel beschermd

2. Kies een werkschoen waarbij de hiel weinig stiksels en ophogingen heeft. Dus zo glad mogelijk om irritaties aan de pees te voorkomen. 

4. Vermoeide voeten

Bij een staand of lopend beroep dan heb je vaak aan het einde van de dag last van vermoeide voeten. Een goede werkschoen kan hierbij helpen. Een werkschoen die niet te zwaar is met een goed voetbed. Maar denk naast een goed passende werkschoen ook eens aan een steunkous. Je zult merken dat je voeten aan het einde van de dag minder vermoeid zijn. Niet dure steunkousen kun je kopen bij de HEMA of laat je  steunkousen opmeten door een podoloog. Steunkousen opgemeten door de podoloog worden vaak vergoed door de zorgverzekeraar. Laat je hierdoor goed informeren. 

Maar wat kun jij het beste doen?

Ben je iemand met probleem voeten? Of wil je goed advies? Ga dan langs bij De Tijd Bedrijfskleding. In de winkel in Den Haag vind je vele modellen en merken. Het begint vanaf maat 35 tot en met maat 51. Met normale of extra brede voeten. Zowel voor heren als dames.  Je kunt rustig passen en krijgt het beste advies.

Wij verkopen onder andere de merken Emma footwear, Solid Gear, Red Brick, Grisport, Crispy, Magnum, Lowa, Haix, Reebok. 

Dus kom gewoon langs in onze winkel of bezoek onze webshop

Let op! Werkschoenen kunt u online kopen, maar er gaat niets boven een goed advies. 

De Tijd Bedrijfskleding

Van Geenstraat 104

2571 DB Den Haag

070-3456840

www.detijdbedrijfskleding.nl